Pages

Banner 468

22.9.11

Gestió de residus. El SIG d`Ecoembes

0 comentarios
 
Una llar mitjana consumix anualment més d’un miler de botelles, bosses, brics, safates o llandes, la qual cosa suposa un flux constant de materials molt valuosos, com ara l’alumini, el plàstic o l’acer. En conseqüència, quan estos materials es tracten d’una manera adequada, contribuïm no sols a la conservació del medi ambient, sinó també a un important estalvi en matèries primeres.
 
Ecoembes: És una societat sense ànim de lucre l’objecte de la qual és el disseny d’un Sistema Integrat de Gestió (SIG) encaminat a la recollida selectiva i recuperació de residus d’envasos per al seu posterior reciclatge i valoració.

La majoria dels envasos que comprem porten un símbol imprés en la seua etiqueta que es coneix com el punt verd, encara que no necessàriament ha de ser de color verd. També el podràs veure en altres colors. El punt verd és el símbol que identifica els productes de les empreses que participen en el Sistema Integrat de Gestió d’Ecoembes. Els envasos que porten este símbol estan complint les obligacions de la llei, col·laborant amb la recollida selectiva i el reciclatge dels envasos, per això fixa’t que els productes que compres porten impresos este símbol en la seua etiqueta!
  

Estes empreses paguen una xicoteta quota per cada envàs. Amb estos diners es paga al teu Ajuntament perquè hi puga dur a terme l’arreplega selectiva, pose contenidors i arreplegue els envasos amb uns camions especials. Els envasos es transporten d’esta manera a les plantes de classificació, i d’ací als recicladors per a convertir-se en nous productes.

Tota la informació que necessites en: www.ecoembes.com


APRÈN A RECICLAR

Aprèn com separar els diferents tipus d'envasos, per a fer possible el seu reciclatge.

Ecoembes ofereix una gran col·lecció de materials didàctics, jocs i aplicacions que tracten el tema de la separació selectiva i el reciclatge.

Pots accedir a tot aquest material entrant el la pàgina web de Ecoembes, o a través d'aquest nou portal que recopila tots els seus recursos: www.reciclaenvases.com